Web Konferencia 2008

A hétvégén került megrendezésre a Web Konferencia 2008, melyen számos remek előadás mellett Bátorfi Zsolt barátom a Silverlightról, jómagam pedig az ASP.NET 3.5-ről és a Visual Studio 2008-ról beszéltem. A résztvevőknek megígértem, hogy közzéteszem az előadáshoz tartozó prezentációt és a bemutatott alkalmazás forráskódját is, íme:

Többen megkérdezték, hogy hogyan lehet ASP.NET platformra fejleszteni, ha nem rendelkezünk Visual Studioval? A legegyszerűbb megoldás, hogy le kell tölteni a Visual Studio 2008 webfejlesztére specializált, ingyenes kistestvérét a Visual Web Developer 2008 Express Editiont. Ez annyira ingyenes, hogy nem csak tanulásra, hanem éles projektekre is használható. Hasonlóan, a Microsoft kínál ingyenes adatbáziskezelőt is, SQL Server 2005 Express Edition néven. Természetesen mindkettőben vannak korlátozások, de általában tökéletesen használhatóak mind a technológiával való ismerkedésre, mind pedig projektekre.

Ezen kívül készítettünk néhány induló készletet, amely segítségével kezdő lendülethez juthatunk az új technológiákkal történő ismerkedéshez:


pptx ASP.NET 3.5 es VS 2008 (Balassy Gyorgy) v01.pptx (1066 kB)

zip MSDNKKWebSampleSolution.zip (1394 kB)


Balássy György (MS RD, ASP.NET MVP, MCTS)

Balássy György (MS RD, ASP.NET MVP, MCTS) Villamosmérnök, a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén webportálok fejlesztését oktatja. 2000 óta foglalkozik a Microsoft .NET platformjával, melynek meghonosításában jelentős szerepet vállalt előadóként, konzulensként és A .NET Framework és programozása című könyv társszerzőjeként. Az MSDN Kompetencia Központon belül a Portál Technológiák Csoport vezetője, szakterülete web alapú rendszerek fejlesztése és üzemeltetése. 2004-ben Magyarországon elsőként kapta meg a Most Valuable Professional címet, majd 2005 óta a Microsoft magyarországi regionális igazgatója. Publikációi a Technet Magazinban, az MSDN Kompetencia Központ honlapján és szakmai blogjában olvashatóak.

2008.04.28. 11:47:27 | Permalink | Hozzászólások: 2 | Tárgyszavak: , , , ,


  • Futtatás közvetlenül Solution Explorerből

    Balássy György (MS RD, ASP.NET MVP, MCTS) Az egyik futó projektünkben elég sok batch fájlt írtunk a szokásos napi feladatok automatizálásra és miután meguntam, hogy a Visual Studioból nem lehet közvetlenül futtatni ezeket, hozzáadtam egy új menüpontot a Solution Explorer helyi menüjéhez. Tovább »
  • Nem lehet kód lefedettséget ellenőrizni

    Gincsai Gábor A minap belefutottam egy érdekes hibába. Unit teszteket futtattam code coverage-el egybekötve. Minden működött is, de egy idő után az alábbi hibaüzenetet kaptam. Tovább »


Írja meg Ön is véleményét!


Hozzászólásokat csak regisztrált, bejelentkezett felhasználóktól tudunk elfogadni!

Hozzászólások


Balássy György (MS RD, ASP.NET MVP, MCTS) Balássy György (MS RD, ASP.NET MVP, MCTS)  (2008.05.05. 8:58:24)

Szia Zsolt! Teljesen igazad van, án is úgy látom, hogy ezek az anyagok nincsenek kint a weben. Ezt a március 27-i konferenciát a szokásostól eltérően nem az MSDN Kompetencia Központ munkatársai tartották, így nem tudom neked megmondani, hogy a Microsoft Magyarországnak mik a tervei az anyagok publikálásával. Ha küldesz nekem e-mailt és megírod, hogy mire lenne szükséged, megpróbálom megszerezni és elküldeni neked. A délutáni előadások demójaként használt WPF Hero alkalomazás letölthető a http://www.codeplex.com/wpfhero címről. Remélem ez segít. Üdv, Balássy György.

Tóth Zsolt Tóth Zsolt  (2008.04.28. 14:26:36)

Szia, Nem teljesen ehhez a konferenciához fűződő kérdés, de remélem, hogy tudtok benne segíteni. Korábban megrendezésre került a "Visual Studio 2008 termékbejelentés Dinamikus IT megoldások, integrált szoftverfejlesztés és dizájn" c. konferencia. Azután szeretnék érdeklődni, hogy a tárgyban szereplő konferencia anyaga - .ppt-k és/vagy demok - mikor lesznek elérhetők és hol? Köszönöm. Üdv., Zsolt