Web Konferencia 2008

A hétvégén került megrendezésre a Web Konferencia 2008, melyen számos remek előadás mellett Bátorfi Zsolt barátom a Silverlightról, jómagam pedig az ASP.NET 3.5-ről és a Visual Studio 2008-ról beszéltem. A résztvevőknek megígértem, hogy közzéteszem az előadáshoz tartozó prezentációt és a bemutatott alkalmazás forráskódját is, íme:

Többen megkérdezték, hogy hogyan lehet ASP.NET platformra fejleszteni, ha nem rendelkezünk Visual Studioval? A legegyszerűbb megoldás, hogy le kell tölteni a Visual Studio 2008 webfejlesztére specializált, ingyenes kistestvérét a Visual Web Developer 2008 Express Editiont. Ez annyira ingyenes, hogy nem csak tanulásra, hanem éles projektekre is használható. Hasonlóan, a Microsoft kínál ingyenes adatbáziskezelőt is, SQL Server 2005 Express Edition néven. Természetesen mindkettőben vannak korlátozások, de általában tökéletesen használhatóak mind a technológiával való ismerkedésre, mind pedig projektekre.

Ezen kívül készítettünk néhány induló készletet, amely segítségével kezdő lendülethez juthatunk az új technológiákkal történő ismerkedéshez:


pptx ASP.NET 3.5 es VS 2008 (Balassy Gyorgy) v01.pptx (1066 kB)

zip MSDNKKWebSampleSolution.zip (1394 kB)


Balássy György (MS RD, ASP.NET MVP, MCTS)

Balássy György (MS RD, ASP.NET MVP, MCTS) Villamosmérnök, a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén webportálok fejlesztését oktatja. 2000 óta foglalkozik a Microsoft .NET platformjával, melynek meghonosításában jelentős szerepet vállalt előadóként, konzulensként és A .NET Framework és programozása című könyv társszerzőjeként. Az MSDN Kompetencia Központon belül a Portál Technológiák Csoport vezetője, szakterülete web alapú rendszerek fejlesztése és üzemeltetése. 2004-ben Magyarországon elsőként kapta meg a Most Valuable Professional címet, majd 2005 óta a Microsoft magyarországi regionális igazgatója. Publikációi a Technet Magazinban, az MSDN Kompetencia Központ honlapján és szakmai blogjában olvashatóak.

2008.04.28. 11:47:27 | Permalink | Hozzászólások: 2 | Tárgyszavak: , , , ,


  • Random személynevek generálása SQL-ben

    Dávid Zoltán Egy adatbázis obfuszkálásához volt szükségem gyorsan magyar személynevek random előállítására. Ezt a szkriptet tákoltam össze, tipikus gyors és ronda megoldás. Tovább »
  • Amikor nem lehet redirectelni

    Balássy György (MS RD, ASP.NET MVP, MCTS) Nagyon hasznos és kényelmes az AJAX használata, azt azonban egy pillanatra sem szabad elfelejteni, hogy aszinkron postback (pl. page method) esetén nincs akkora szabadságunk, mint egy sima szinkron kérés esetén. Bár bizonyos esetekben a teljes oldal életciklus lefut, még egy sima Response.Redirect sem működik. Tovább »


Írja meg Ön is véleményét!


Hozzászólásokat csak regisztrált, bejelentkezett felhasználóktól tudunk elfogadni!

Hozzászólások


Balássy György (MS RD, ASP.NET MVP, MCTS) Balássy György (MS RD, ASP.NET MVP, MCTS)  (2008.05.05. 8:58:24)

Szia Zsolt! Teljesen igazad van, án is úgy látom, hogy ezek az anyagok nincsenek kint a weben. Ezt a március 27-i konferenciát a szokásostól eltérően nem az MSDN Kompetencia Központ munkatársai tartották, így nem tudom neked megmondani, hogy a Microsoft Magyarországnak mik a tervei az anyagok publikálásával. Ha küldesz nekem e-mailt és megírod, hogy mire lenne szükséged, megpróbálom megszerezni és elküldeni neked. A délutáni előadások demójaként használt WPF Hero alkalomazás letölthető a http://www.codeplex.com/wpfhero címről. Remélem ez segít. Üdv, Balássy György.

Tóth Zsolt Tóth Zsolt  (2008.04.28. 14:26:36)

Szia, Nem teljesen ehhez a konferenciához fűződő kérdés, de remélem, hogy tudtok benne segíteni. Korábban megrendezésre került a "Visual Studio 2008 termékbejelentés Dinamikus IT megoldások, integrált szoftverfejlesztés és dizájn" c. konferencia. Azután szeretnék érdeklődni, hogy a tárgyban szereplő konferencia anyaga - .ppt-k és/vagy demok - mikor lesznek elérhetők és hol? Köszönöm. Üdv., Zsolt