.NET Framework 3.0 Induló Készlet

A korábbi induló készletek hagyományának folytatásaként az MSDN Kompetencia Központ munkatársai elkészítették a .NET Framework 3.0 három legfontosabb pillérének, a Windows Presentation Foundation, a Windows Communication Foundation és a Windows Workflow Foundationnek megismerését támogató csomagot, amely újabb több órányi magyar nyelvű előadással és demóval segíti az új technológiák elsajátítását.

Tartalom:
  1. Windows Presentation Foundation - a megjelenítési réteg
  2. Windows Communication Foundation - a kommunikációs réteg
  3. Windows Workflow Foundation - az alkalmazások vezérfonala

Windows Presentation Foundation - a megjelenítési réteg

Albert István
Albert István
MVP
Az előadás betekintést ad a Windows Presentation Foundation (WPF) szolgáltatásaiba. A XAML-lel kapcsolatos tudnivalók tisztázása után bemutatásra kerül a WPF architektúrája, majd egyetlen hosszú demón keresztül kaphatunk képet a layout, margók, méretek, vezérlők, eseménykezelés, erőforrások, adatkötés, triggerek, animáció, property kezelés és a stílusok alapjairól.

Windows Communication Foundation - a kommunikációs réteg

Az előadás összefoglalja az új kommunikációs réteggel, a Windows Communication Foundationnel (WCF) kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Terítékre kerül a WCF architektúrája, ismerteti a rendszerrel kapcsolatos alapfogalmakat, majd lépésről lépésre bemutatja, hogyan készíthetünk WCF alapokon futó szolgáltatásokat és klienseket. Szó esik a platform adminisztrációs és diagnosztikai szolgáltatásairól, a hosztolás kérdéseiről, valamint az interoperabilitás, integráció és migráció problémáiról is.

Windows Workflow Foundation - az alkalmazások vezérfonala

Balássy György
Balássy György
Microsoft regionális
igazgató
Az előadás összefoglalja a Windows Workflow Foundationnel (WF) kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Bemutatja a workflow runtime szerepét, a runtime-hoz tartozó szolgáltatásokat, saját activity készítésének módját, a workflow és a külvilág közötti kommunikáció megvalósítási lehetőségeit, valamint a rules engine működését.