Microsoft technológiára épülő hálózati infrastruktúra üzemeltetése tanfolyam

Irodai, és egyáltalán vállalti környezetben nagyon széles körben elterjedtek a Microsoft szerver és munkaállomás operációs rendszerei. A teljes infrastruktúra összehangolásához, megfelelő teljesítményű és biztonságos üzemeltetéséhez elengedhetetlenek az átfogó technológiai ismeretek.

A tanfolyam célja, hogy az egyedi igényeknek megfelelő háttérismereteket biztosítson a hálózatüzemeltetéssel kapcsolatban. Egyénileg összeállítható tartalom foglalkozhat a munkaállomások (Windows XP, Windows Vista) szolgáltatásaival, a szerverek (Windows Server 2003) működésével, a hálózati szolgáltatásokkal (távoli elérés, vezeték nélküli hálózatok, stb.), a hálózathoz tartozó infrastruktúra-szolgáltatásokkal (Active Directory), és a rendelkezésre álló biztonsági szolgáltatásokkal (Public Key Infrastructure, IPSec). A lehetséges tananyag felöleli a teljes Microsoft Certified System Administrator és Microsoft Certified System Engineer alapismereteket.

Tematika

A tanfolyam során az alábbi témaköröket érintjük, érinthetjük:

  • Windows Server 2003 rendszer üzemeltetése és karbantartása
  • Windows Server 2003 hálózat és infrastruktúra üzemeltetése
  • Windows XP Professional telepítése, konfigurációja és adminisztrációja
  • Windows Vista telepítése, konfigurációja és adminisztrációja
  • Windows Server 2003 hálózati infrastruktúra tervezése
  • Windows Server 2003 Active Directory infrastruktúra tervezése, bevezetése és üzemeltetése
  • Windows Server 2003 hálózat biztonsági tervezése és üzemeltetése

Szükséges előismeretek

Az alapismertek elsajátításához felhasználói szintű ismeretek elegendőek. A lehetséges témakörök egymásra épülnek, ezért a megelőző tananyagok ismerte szükséges. A tervezéssel kapcsolatos témakörök elsajátításához a vonatkozó technológiák ismerete feltétlenül szükséges. Az egyedileg kidolgozott tematikának megfelelően az elméleti és a gyakorlati képzés megfelelő egyensúlya kialakítható.

Oláh István A tanfolyamot vezeti: Oláh István, Microsoft Certified Trainer – MSDN Kompetencia Központ